Slavica Vitković

 
 

Zovem se Slavica Vitković. Rođena sam u Đurđevcu 1962. godine. Danas živim u Pitomači.  Otvorila sam obrt pod nazivom "ART VITA SILK" obrt za umjetnost i dizajn.  Djelatnosti mog obrta vezane su najvećim dijelom uz svilu i svilarstvo koja je vezana za hrvatsku tradicijsku kulturu. Izradom prezentacije o svili i prezentiranjem, upoznala bi sve zainteresirane o povijesti svile, uzgoju dudovog svilca, oslikavanju svile te svim prednostima prirodne tkanine,  koja zbog svojih osobina,  uistinu zaslužuje naziv "kraljica vlakana". Isto tako održavat ću kreativne radionice u tehnici oslikavanja svile a i drugim tehnikama za odrasle i djecu.  Na  Visokoj školi za menadžment u turizmu i informatici završila sam stručni studij Menadžmenta, smjer Informatički menadžment. Majka sam petero djece.

Sklonost prema likovnom izražavanju pokazujem još od djetinjstva. Intenzivnije se bavim slikanjem unazad sedamnaest godina, otada polazim i više slikarskih tečajeva: oslikavanja svile u Bjelovaru te tečaj crtanja i slikanja profesionalnog slikara Ivana Lovrekovića u Pitomači. Članica sam likovne udruge „Kloštranska paleta“ iz Kloštra Podravskog i „Duge“ iz Pitomače.

S udrugom „Kloštranska paleta" i "Duga" Pitomača sam više puta skupno izlagala i poklanjala svoje radove u dobrotvorne svrhe. Do sada sam imala pet samostalnih izložbi.

Prvu u Gradskoj knjižnici u Virovitici, a drugu u Narodnoj knjižnici u Virju, treću u Galeriji Kupola Gradske knjižnice u Zagrebu, četvrta u Novalji na otoku Pagu te petu u gradu Našicama povodom manifestacije dani slavonskih šuma. Četverogodišnjim polaženjem tečaja Likovnog kluba „Paleta“ iz Koprivnice i  završenim IV. naprednim stupnjem, stekla sam crtačka i slikarska znanja u tehnici olovke, ugljena, suhog pastela, akvarela te ulja na staklu i platnu.

Sve ove tehnike postale su nezaobilazan temelj u mom stvaralaštvu na svili. Održala sam i nekoliko radionica na svili po knjižnicama.

 
Galerija slika - kliknite na sliku za povećanje
 
 Slavica Vitković
 Slavica Vitković
 Slavica Vitković
 Slavica Vitković
 Slavica Vitković
 Slavica Vitković
 Slavica Vitković
 Slavica Vitković
 Slavica Vitković